Even een sigaretje roken op het balkon. Altijd lekker zo op de vroege ochtend. De zon is net op. Ik heb een prachtig zicht over de daken. Brr… Het is wel wat koud in mijn onderbroek. Niet gek. Het is ook maar 10°C. Maar ach. Ik kan dadelijk weer mijn warme appartement in. Zo moet het ongeveer gegaan zijn. Heel vredig. Voordat de goede man zich realiseerde dat de balkondeur niet meer openging. Toen wij bij het appartementencomplex aankwamen, stonden overal nieuwsgierige buurtbewoners. ‘Het zou je maar gebeuren.’ ‘Stond hij daar piemeltje naakt op het balkon.’ ‘Moet je ook maar niet roken.’ Dat soort gefluisterde opmerkingen hoorden we.

Wat is er gebeurd?

De alleenstaande man doet zoals hij altijd doet. Hij gaat meteen na het opstaan een sigaret roken op zijn balkon. Het enige wat nu anders is dan anders… De balkondeur slaat door de wind dicht. Hierdoor valt de opbouwgrendel van de deur naar beneden. Gevolg: met geen mogelijkheid meer open te krijgen. Pech. Zijn mobiele telefoon ligt net deze keer nog op zijn nachtkastje. Dubbel pech. Je kunt je voorstellen dat hij lichtelijk in paniek is. Omdat hij op 5 hoog woont, geen buren heeft en het pas net na 6.00 uur is, is het nog een hels karwei om iemand op straat erop te attenderen dat hij hulp nodig heeft. Hij roept wel 20 keer: ‘Help. Ik heb me buitengesloten. Bel een slotenmaker.’ Uiteindelijk hoort een voorbijgangster hem en onderneemt actie. Dan komen wij in beeld: HSB Beveiligingen.

Hoe gaan wij te werk?

Het is nog vroeg als een mevrouw ons wat lacherig belt. We hebben 24 uur per dag, 7 dagen per week dienst dus wij zijn altijd paraat. Binnen een halfuur staan we op de deurmat van het bewuste appartement. Het voordeurslot openen we zonder schade. Het gaat nu te ver om in deze blog uit te leggen hoe we dat precies doen. Maar geloof ons: met onze jarenlange ervaring blijft geen deur voor ons gesloten. Het unieke in dit geval is, dat we er nog niet zijn. We lopen richting balkon. Ons slachtoffer kijkt ons beschaamd en tegelijkertijd opgelucht aan door de glazen balkondeur. Als wij deze openen, valt hij ons nog nét niet om de hals. Ocherm.

Overkomt jou ook zoiets? Hopelijk niet. Of wil je informatie over sloten, deuren of beveiliging?

Neem dan contact op met HSB Beveiligingen in Maastricht. Je kunt ons bellen via 043-3114197 of kom eens langs in onze winkel aan de Burgemeester Cortenstraat 11A in Maastricht.